Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hafex

Aerosol Yangın Söndürme Teknolojisi

Bir aerosol yangın söndürücü etkinleştirildiğinde, söndürücünün içindeki tabletler, redoks (redüksiyon-oksidasyon) reaksiyonunun sonucu olarak ortalama 2 mikron boyutunda küçük parçacıklardan oluşan yoğun bir sis oluşturur.

Bu aerosol sisi, yanma sırasında üretilen ve yangın için yakıt görevi gören kararsız ürünler olan serbest radikaller olarak da bilinen hidrojen ve hidroksil bileşikleri ile reaksiyona giren potasyum karbonat, potasyum bikarbonat ile azot, karbondioksit ve bir miktar su buharı içerir. Aerosol sisi bu serbest radikallere bağlanarak yanma reaksiyonuna yeniden entegre olmalarını önler. Bu, kimyasal yanma reaksiyonunun zincirini kırar ve yangını kimyasal olarak söndürür.

Buna ek olarak, HAFEX® aerosol söndürücüler tarafından üretilen ve aerosol sisini oluşturan yoğun miktarda mikronize partikül ile ortamı soğutarak fiziksel bastırma sağlar.

Aerosol partiküllerinin küçük boyutu, basınçlı ve sızdırmaz geleneksel söndürücülerin aksine, boru veya basınçlı nozul gerektirmeden hacmi tamamen doldurarak yangın söndürme işleminin başarılı olmasını sağlar.

“HAFEX® aerosol yangın söndürücüler, basınçlı sıvı veya gaz yangın söndürücü madde depolamadıkları için sızdırmaz kaplara ihtiyaç duymazlar.”

Aerosol yangın söndürücüler, yangını sürdüren kimyasal reaksiyon zincirini kırarak ve yangının devam etmesi için önemli olan hidrojen ve hidroksil molekülleri gibi serbest radikalleri emerek yangını kimyasal ve fiziksel olarak söndürür. Bu, serbest radikallerin aerosol partiküllerine bağlanarak yanma reaksiyonundan uzaklaştırılması yoluyla yapılır. Aerosol yangın söndürücüler, ortamdaki oksijen seviyesini önemli ölçüde azaltmaz ve bu nedenle insanların veya diğer canlıların bulunduğu alanlarda, onlar için risk oluşturmadan güvenle kullanılabilirler. Ek olarak, bu aerosol söndürücüler toksik değildir, bu da onları insanların bulunabileceği kapalı alanlarda kullanılmaya uygun hale getirir.